Alquímia cervesera

El nostre sempre ha estat un país de vins, amb molt poca tradició cervesera, i això que pot ser considerat per a molts un problema ho agafem pel cantó positiu: som lliures, no estem encorsetats per haver de fer una “cervesa tradicional autèntica catalana” ni res per l’estil, ja que no existeix tal cosa. Els alemanys van decretar el 1516 la “Llei de la puresa” de la cervesa (Reinheitsgebot), que establia que la  cervesa només es podia elaborar a partir de tres ingredients: aigua, ordi i llúpol. Si tothom l’hagués respectat no existirien les cerveses de blat!

Nosaltres partim doncs de la poca tradició cervesera catalana que es va iniciar fa pocs anys i ens deixem influenciar per les cerveses d’arreu que més ens agraden, al cap i a la fi vivim en un mon cada cop més global…
El que més costa de fer cervesa és decidir quina cervesa vols fer, i a més aconseguir que el resultat sigui el que esperaves. Si comencem per la 6 PM Senglaris, és simplement com a homenatge a la que ens sembla una gran cervesa, la 5AM Saint de Brewdog, i la utilitzem com a inspiració. No utilitzem ni la mateixa combinació de maltes ni els mateixos llúpols, però busquem aconseguir el color àmbar i el aroma afruitat i gust intens i característic d’aquesta cervesa.
BrewPal

6PM Senglaris a BrewPal

Les formules les anem enregistrant amb l’aplicació BrewPal per a iPhone, i un cop passin la “homologació Senglaris” (és a dir, ens agradin!) les publicarem perquè qui vulgui pugui intentar reproduir la cervesa, és a dir, les nostres fórmules seran “Open Source”.Si algú s’anima a fer aportacions endavant!
La cervesa en aquests moments està fermentant i demà li afegirem llúpols per fer el Dry Hop i donar-li més aroma…. passarà la “homologació Senglaris”??? en unes setmanes ho sabrem.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s