ferro

Una de les decisions més traumàtiques de la transformació del molí en micro brewery va ser la d’haver de prescindir de l’antiga escala de cargol que s’usava per accedir a l’únic  pis superior. Era una escala senzilla però amb molt d’encant i que els anys, l’acció de l’aigua que entrava a l’edifici per tot arreu i l’acció dels tèrmits havia deteriorat fins al punt de fer-la molt perillosa, pràcticament inservible. L’únic element d’aquesta escala que es va poder salvar va ser la barana de ferro que anava seguint la forma helicoïdal de l’escala.

Sempre ha estat en els nostres pensament usar tots els element recuperats i anar reciclant-los, alguns cops amb altres funcions o simplement com a ornaments. Dons be, finalment va arribar el moment de pensar que fer amb la barana de ferro de l’antiga escala, un ferro amb una importància rellevant dins del conjunt arquitectònic del molí. La seva nova funció serà la d’ajudar a enfilar-se el llúpol que barem plantar a la jardinera situada a una de les parets exteriors de l’edifici. D’aquesta forma hem intentat per una part que continuï sent un objecte funcional i per l’altre potenciar la seva força estètica i per que no, simbòlica.

Mentre s’executava “l’operació ferro”, els núvols de tempesta anaven cobrint el cel i atorgaven un cert dramatisme a l’acte de restitució.

Anuncios

El proyecto y la obra: parte I

El equipo Senglaris trabaja sin parar: planos, paleteo, recetas, imagen… todo para que la Oktoberfest de este año sepa a porc senglar + maltas + pinos + lúpulo. Hmmmm, que bó!

La restauración del molino que albergará la futura brewery se encuentra en fase  avanzada, gracias a la motivación cervecera y a las magnificas aptitudes de sus involucrados. Martí, nuestro paleta colgante sin andamios, constituye un notable ejemplo de tales habilidades (ver galería de fotos).

Aquest es el plànol de la rehabilitació d’aquest antic molí de vent que originariament va servir per a bombejar l’aigua d’un pou. Com es pot observar a la il-lustració s’aprofitarà la proporció vertical de l’edifici per tal de dividir l’espai en tres nivells. Amb aquest disseny de micro brewery en vertical s’aprofita la gravetat en el procés de producció i es prescindeix de bombes elèctriques per a fer el traspàs del líquid d’un recipient a un altre. El molí encara conserva a la part superior l’estructura de ferro on hi giraven les aspes. L’alçada fins aquest punt es de deu metres i la planta de l’edifici es de 200X190 cm.

Salut i força al canut!

(plano de Miquel Quiros Gras; fotos Enric Fabre y Charlene Cabral)